Plaketa “Simbioza šola 2015/16”

20160516_181119-001 Plaketa Simbioza šola za OŠ Sežana 3 Plaketa Simbioza šola za OŠ Sežana 2 Plaketa Simbioza šola za OŠ Sežana 1Že od samega začetka sodelujemo kot izvajalec in lokalni koordinator, tudi v projektu Simbioz@, ki želi združiti znanje mladih in potrebe starejših preko »medgeneracijskega sodelovanja«. Projekt se izvaja na področju računalništva – »Simbioz@« in v zadnjih 2 letih tudi na področju telovadbe – »Simbioza Giba«.

V septembru 2015 so se organizirali učiteljice in učenci Podružnične šole Lokev, v Lokvi, ter učiteljice 1.A razreda, v Sežani . Vsi skupaj so se, z babicami in dedki, nonoti in nonami ( 7 v Sežani in 12 v Lokvi), odpravili na pohod in potelovadili.

V februarju in aprilu 2016 pa smo v e-šoli izpeljali kar 5 zaporednih računalniških delavnic (osnove računalnika, pisanje z računalnikom, internet in elektronska pošta, fotografija, delo s tabličnimi računalniki in pametnimi telefoni, mape in datoteke), pri katerih je pomagalo 7 prostovoljcev, učencev 5. do 8. razreda naše šole. Na petih delavnicah je bilo prisotnih vsak dan med 8 in 15 slušateljev, ki so bili nad mladimi pomočniki izredno navdušeni.

Tako smo že tretje leto zapored, tokrat je slovesnost potekala 16. maja 2016, v okviru Microsoft NT Konference v Portorožu, prejeli plaketo »Simbioza šola«. Podelitve sva se udeležila ravnateljica Jadranka Mihalič in lokalni koordinator projekta, Zoran Pejić.

Zahvaljujemo se še posebej vsem prostovoljcem, da so nesebično namenili svoj čas in moči pomoči našim starejšim in jim pokazali, da nam ni vseeno zanje. V prihodnje si  želimo, da bi se še več naših mladih vključilo v ta ali podoben prostovoljski projekt in bi izkusilo veselje, ki izhaja iz tovrstnih dejanj.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja